torsdag 4. juli 2013

1 uke i Havna - 9 uker = Cita

 
Da er det vel tid for en liten oppsummering. 1 uke går utrolig fort. Samtid kjennes det ut som vi har kjent Cita lenge.
Det krever å få en valp i huset. Utstyr skal kjøpes og ordnes, papirer, registrering, forsikring, veterinær er en jobb for de tobente.
 
Cita, - ja hun falt veldig for til ro her i Havna - heldigvis. Etter å ha kastet opp i bilen to ganger før Evje ved henting, piper hun nå bare litt, og kan legge seg i bilburet. 
 
Cita følger etter oss hvor vi går, men kan også streife litt rundt i hagen på egenhånd. Liker å sove i buret, på hellene ute, eller i fanget våres på gulvet (pappa sier hun blir en prinsesse-isbjørn..).
 Cita er ikke blitt renslig ennå, men det er ikke mange uhell som skjer nå.
 
Sove gjør Cita nesten hele natten. En tur ut ved 3 tiden, før det er morgen med 6 tiden. Madrass ved siden av buret, har gjort at hun fort ender oppå dyna. Neste uke blir det en slutt på dette. En seng blir istedet satt ved siden av. (Alle soverom er i 2 etasje, og vi vil ikke at Cita skal gå i trappene ennå..)
 
Vi har klippet klør, pusset tenner - nesten, børstet og stått oppå bordet, dusjet to ganger: dette krever:  1 som holder, 1 som dusjer, 1 som har godbiter, fønet seg: dette krever: 1 som holder, 1 som føner og 1 som har godbiter. Hele badet er vått, hånklene er våte og de tobeinte er våte. Men å så fin og ren hund vi får etterpå!
 
Cita har vært mye oppe hos bestemor og bestefar. Her har hun tisset og bæsjet både ute og inne. Men også sovet godt bak gardinene. Her møter hun masse slekt, - fra 1 - 60 år. Noen av de er redde, noen er skeptiske, noen går på med dødsforakt, og noen koser og får ikke nok av isbjørnen vår. Cita tar det hele med ro, og finner seg i mye.
 
Tur til Omrestranda. Bølger er så farlig, at hun må bjeffe et par ganger på dem, før hun hopper litt uti...fortsatt skeptisk - ja. Andre ting hun er må bjeffe litt på : huske og hengekøye, ball, rive, og blomsterkasse som skulle på tur... 
 
Masse tenner som klør og klør, og vil bite og bite...Bæsj som vil spises - vi håper hun slutter med dette snart ! Ellers er det gøy å spise mose, stein, hun graver etter mark ol.
 
Men bortsett fra alt dette , er det en logrende, glad og tillitsfull valp vi har. Halen er sjelden i ro , og hun galopperer oss ofte i møte. Sitte når hun skjønner det er en godbit i vente, er ikke vanskelig. Bjeffe litt på oss, når vi må sette grenser, og legger seg på rygger for å bli klødd på magen - det er deilig. Både fire - og tobeinte koser seg da.
 
Ja første uken med Husbakkens Fantastiske Cita har vært - Fantastisk !
 
 
Jeg koser meg - Dentastix er en favoritt.
 
Cita vil også plante om blomstene, ev bare spise de opp.
 
Er jobbesko no godt tro ?
 
Mennesker har mye rare ting som skal kastes - best å bjeffe litt for sikrets skyld.


Omrestranda