onsdag 10. juli 2013

En rolig feriedag.

I dag har vi tatt livet med ro og bare vært hjemme. Etter en slitsom natt for både to - og firbente, var det godt å være planløse  resten av dagen.
 
Helt uten planer var vi forresten ikke. Klør måtte klippes og tenner måtte pusses. Med en DentaStix som lokkemiddel , gikk det veldig bra å klippe klør. Tannpuss med hjelp av den tobentes finger, gikk også veldig greit.
 
Varmt i Havna i dag, mye soving i skyggen på Cita. Litt trening på å være i bur om dagen, ca 1/2 time, gikk greit. Hun bjeffet og pep litt, men så ble det rolig. Håper det blir en roligere natt....
 
Middag hos bestemor og bestefar, med onkel, tante og fetter. Fetter vil gjerne kose Cita, og han har lært seg å si : "Sitt Cita".
 
 
Trening fra valpekurset holdes ved like, og Cita er blitt flink til "dekk".
 
I morgen er det tid for å begynne med ormekur.
 
Støvsugeren er litt for skummel når den er slått på. Når den slutter å bråke, bjeffer hun litt, ,gjemmer seg bak mor og titter litt frem

Varm dag, Cita liker seg best i skyggen
 



Tur til Tinn og pipete natt.

Ny dag - nye muligheter.
I går var vi i Tinn. Besøkte tante, onkel , fetter og kusine. Laang kjøretur, men vi tok det rolig i starten, så Cita kastet ikke opp. Hun er blitt veldig flink til å kjøre bil nå. Piper nesten ikke, og legger seg fort ned og sover/slapper av. Stopp ved Hvittingfoss på opptur - Cita brukte veldig god tid , før hun tisset. Tror jeg har lest det et sted, at de på nye ukjente steder snuser og snuser uten å gjøre fra seg. Men tilslutt tisset hun.
 
I Tinn var det ikke så varmt som i Havna, så Cita kviknet til. Dessuten var det sauer i nærheten , som hadde bærsjet, så Cita koste seg ! Flott ved Tinnsjøen, Cita snuste, og fant både drivved og tauverk som var godt å tygge på. Etterpå la hun seg rett ned i gresset , og sovnet.
 
Fetter og kusine ikke fullt så skeptisk til Cita. Kusine både klappet, og gav henne nesten mat.
 
Så bar det hjemover, med lang stopp igjen før Kongsberg. Det hadde begynt å blåse opp, så Cita jaktet blader til den store medaljen. Brukte igjen veldig god tid - før hun tilslutt tisset.
 
Pipete natt.
Mor hadde bestemt seg for å begynne med tilvenning uten oss tobeinte om natta. Cita pep og bjeffet i over en time ! Huff - det var sørgelig å høre på. Så sov hun i 2 timer - før det var dotid. Inn i buret etterpå, - pep 10 - 15 min, før hun sovnet i 3 timer. Dotid - sovet i 4 timer - da var det morgen.
Ikke morsomt, men hun må venne seg å sove alene, og at buret av og til er lukket. Håpet er at mor kan ta Cita med på jobb, og da må hun kunne finne ro og hvile i buret.
Vi prøver videre til natta - og håper på litt mer soving, og litt mindre piping.
 
 
 I formiddag var det helt greit å vise henne buret til å legge seg inn i , og lukke døra, - Heldigvis.
 

Wake - board - Hund ?! Fortsatt litt skeptisk til bølger - best å bjeffe litt på dem .

Drivved er fine greier !

Hva skal pappan min?

Cita står fint - mye nye lukter i Tinn
Stopp v/ Hvittingfoss