søndag 22. september 2013

Grave-Cita, Pinne-Cita, Ta -med- ting- ut - på - plenen-Cita

 
Ny uke har gått. Dagene flyr avgårde, med jobb, trening, kor, kjøring av døtre til forskjellige aktiviteter.
Heldigvis har vi Cita. Som er kjempeglad for å se oss, bare vi har vært å hentet posten. Da sitter eller ligger hun på trappa, og lurer på om vi kommer tilbake.
Så et program på Animal Planet om en hund som hver dag fulgte eieren til stasjonen, der han skulle ta toget til jobb. Så satt hunden og ventet der, til eieren kom tilbake fra jobb. Men så døde eieren på jobben, mens hunden ble sittende på stasjonen og vente. Den fikk senere en statue av seg på stasjonen.
Hunder er jo flokkdyr, og Cita er intet unntak. Vil gjerne være med oss overalt, også på badet, og nesten inn i dusjen (hvis hun fikk lov). Kjøkken, stua, og selvfølgelig ut på tur. Ligge ved beina våre og være en del av familien.Vi er glad for å ha fått Cita.
 
Men hun roter helt forferdelig ute! Drar med seg alle pinner og kvister hun finner. Og er det ingen løser, biter og tygger hun dem av . Tar dem med midt ut på plenen , og tygger og leker med dem. Sko, sokker, eller klær (som ligger å slenger), havner også raskt ute på gresset, hvis vi ikke følger med.
 
Og så graver hun. Heldigvis mest i sandkassa, men plutselig, er det dukket opp et nytt hull, særlig ved busker og store planter.
Mose og gresstuster, blir også satt stor pris på av den firbente.
 
Prosjekt nr. 1 er for tiden å øve på å gå fint i bånd. Cita drar og drar på vei ned til stranden, løper langs vannet, og går veldig mye bedre på vei hjem igjen. (leste i et hundeblad at dette var veldig vanlig - heldigvis). Vil hilse på alt og alle, men er blitt flink til å sitte på kommando, og få en go-bit, mens to og firbente går forbi.
 
Har tydelig blitt mer utholdene, løper fint en 3 - 4 km i små-kupert skogsterreng. Må stoppe og snus litt, og se om de to-beinte holder følge!
 
Cita og søster klar for klo-klipping!


Vi øver  og øver på å stååå!