mandag 15. juli 2013

Buss, flått, lek og trening!

Da har Cita kjørt buss. Vi hadde egentlig tenkt bare en liten tur først, - og så heller gå gjennom skogen tilbake. Men det er ikke alltid det passer, og etterhvert steg temperaturen så mye, at det ble for varmt å gå litt.
 
Da ble det laaang buss - tur istedet. Fra Larvik til Havna tar det ca 35 min. Det gikk.....heldigvis bra. Cita var ikke redd for bussen, hun verken kastet opp eller andre ting...Først prøvde hun virkelig å finne en sovestilling på gulvet, men så gled hun fram og tilbake når det svinget eller stoppet. Tilslutt boffet hun to ganger - da fikk hun komme på fanget (ja ja...)Hun skrapet litt på vinduet, før hun la seg på fanget og døste resten av turen.
 
Vi ventet litt på bussen i Larvik, så da ble det snuse tid, og hilse på masse mennesker. Alle er så hyggelige og blide, kanskje det burde vært flere golden valper rundt omkring - så var ingen sure....
Litt interessant å se at Cita er litt annerledes "ute" blant folk enn hjemme. Der er hun virkelig stuevarm, og kan av og til bli litt "valpe - voldsom". I byen i dag hilste hun, og lot seg klappe, men var ikke overstrømmende - fra seg - av glede. Helt greit, og vel egentlig flott at hun kanskje skiller mellom nærmeste familie og venner på hjemmebane, men er mer tilbakeholden blant fremmede.
En dame sa Cita var nydelig - flotte tegninger og kraftig ! hmm!
 
Vi prøver å øve på å være på bordet hver dag. Gre og børste, pusse tenner, ta på labber, ører og i munnen. Så prøver vi å stå pent på bordet - det er ikke lett!
 
I morgen har vi time hos dyrlegen. Syns kanskje den ene kulen er blitt litt mindre, så da er det vel kanskje bare ett stikk....
 
Ingen av dyreforetningen i Larvik hadde flåttmiddel som var helt naturlig. Den ene butikken hadde en ting med lyd - som skulle skremme vekk flåtten, men en av de ansatte ! sa faktiskt at han trodde ikke teknologien var kommet så langt at det virket, værtfall ikke til 150,- . Det var iallefall redelig sagt.
Så da ble det hjemmekokt oppskrift som lå på nettet. Sitron, hvitløk, rosmarin og vann kokt opp og avkjølt. Det er om ikke annet 100 % naturlig! så får vi se om det virker. Plukker flått av Cita hver kveld nå....

Middag hos bestemor og bestefar , med onkel og fetter. Cita står i line, og får ikke komme inntil bordet. Bjeffer endel, men finner tilslutt roen selv - i skyggen - sovner! Flott.

 

Do og tørkeruller er billig morro!
Jobbesko er nok ikke lov - da blir det fort dyrt..

Tygge på kurv - får hun lov

Vi øver på å stå fint - litt mer trening må nok til....

Nyskjerrig på sitt eget speil - bilde

Mye rart å se - men Cita virket ikke redd. Snuste , satte seg ved meg , og gikk rundt å snuste igjen.

Her luktet det godt - og Cita slikket og slikket...

Cita prøvde virkelig å finne en sovestilling

Flått - kok !

Trening: Rull rundt