mandag 9. september 2013

Cita skolehund

Cita på Småskole-trinnet.

Da har Cita fått være med på skolen.
Før friminuttet var hun ute i et inngjerdet området, sammen med Ungdomsskole elever. Her kunne hun løpe fritt uten bånd. En av elevene var veldig hundevant, lekte og koste med Cita - stor stas.

Så bar det inn til samlingsstund på Småskole-trinnet. Her hadde vi dagen før snakket om hvordan vi skulle være når Cita kom.
1. Alltid spørre Liv om å få lov å klappe eller hilse på Cita.
2. Gå rolig bort til Cita - klappe henne på ryggen
3. Gå rolig tilbake å sette seg.

Alle rakk opp hånda, og spurte på sin måte om å få lov å komme bort. Og alle bortsett fra en turde å klappe Cita. Den ene eleven satte seg 1 meter bortenfor , og var kjempestolt over at han klarte det!

Etter samling, fikk Cita være hos kontordamen med buret som vi hadde tatt med hjemmenifra. Hun sovnet straks (langt over sovetid...)
Klokka 11 var det pause, og Cita kunne komme ut å tisse. Mange som ville hilse og kose. Cita var veldig rolig, men ville helst sitte tett inntil meg.

Så bar det inn til kontoret igjen. Da jeg skulle hente henne ut 1 time senere, gikk hun løs bak kontorpulten. Kontordamen syns det var så ille at hun skulle være i buret, så det fikk hun slippe. Cita hadde det fint under og rundt kontorpulten, i nærheten av bena til kontordamen. I tillegg hadde de hatt mye besøk, bl.a av tidligere vaktmester, som hadde ligget på alle fire og lekt med Cita.

En meget sliten og trøtt hund som  kom hjem om ettermiddagen. Ikke bare fysiske utskeielser som tar på , nei. Men en flott start på skolen for både to og firbente.
Denne uken skal vi prøve å få til et møte med gr.2 på Småskoletrinnet, og en gruppe på Mellomtrinnet - så det er travle dager for Cita.

I går var vi i konfirmasjon. Cita var et midtpunkt, når det var "pause-tid", mange som vil kose og leke med henne. Og Cita er velvillig og positivt med!!