søndag 25. august 2013

1 uke - Alene hjemme!


Da har alle begynt på skole og jobb. Det betyr at Cita må være hjemme alene. Vi har kjøpt et web - kamera, så mamma kan sitte på jobben og se om Cita har det bra.
Og det har hun heldigvis. Ligger for det meste og sover og slapper av, tusler litt ut og tisser, leker eller noe...leker litt med leker inne på hellen, før hun legger seg igjen. Ser ut som hun har det helt greit.
Når vi kommer hjem, er hun så glad at hun må skvette litt rundt av glede!
 
Denne uken skal hun få prøve å være litt med på skolen, så det blir spennende.
Selv om Cita er alene på formiddagen, skjer det litt på ettermiddagen. Om morgenen tar vi forresten alltid en 1/2 time på stranda. Da får Cita løpe løst med linen, forrige uke var det utrolig fint vær, så den tobente koste seg også, selv om det var tidlig morgen. Cita snuser, spiser, løper og bæsjer. God start på dagen.

 
På onsdag dro vi til Porsgrunn, og Telemark Retrieverklubb sin temakveld. De skal ha mange utover høsten, denne gangen var det "Ut på tur- aldri sur". Cita gikk i bånd forbi joggere, syklere, fotballsparkere og skatepark. Ikke redd , bare nyskjerrig. Det var 5 hunder på kurset + 4 ledere, så da fikk vi god oppfølging og veiledning. Cita var den yngste, så hun orket ikke gå så langt. Men snuste masse, og mange gode råd om hvordan gå fint, hvordan øve opp oppmerksomheten i fht til oss som holder i hunden, og så prøver vi nå litt ananas i foret - så kanskje Cita slutter å spise sin egen bæsj!
 

Torsdag var Cita med mor på Bøkejoggen. 5 km løype i Bøkeskogterreng. Det gikk i Cita - tempo, dvs : snuse, løpe litt, snuse , løpe litt. Etter 3 1/2 km syns Cita det var så varmt, så da tok vi drikke og litt gobit pause. Etter 1 time var vi i mål - da sov hun godt den ettermiddagen.


Fredag var vi hos veterinær, for 2 gangs "oppfriskning" av grunnvaksine. Cita oppførte seg eksemplarisk, og tok gjerne litt katte - godteri, mens vaksinen ble tatt. Cita veier nå 15,7 kg, så nå har hun lagt på seg snart 10 kg! siden hun dro fra Eiken.


Lørdag hadde vi storfint besøk. Da kom nemlig oppdretterne fra Husbakken og mor Kaisa. Cita ville gjerne snuse og leke med Kaisa, men hun gav fra seg litt lave knurr for å si fra at snusing her og der og sånt valpemas , ikke var greit. Men lekene til Cita ville hun gjerne tygge litt på. Cita stod og satt på avstand og så på . De tobente fra Eiken ville gjerne kose og leke med Cita, og noen gode råd vanket det også. Ordentlig trivelig å se alle igjen!


På ettermiddagen fikk vi besøk av nok en Golden. Tidligere eier av dette huset har fått seg en 2 år Golden hann. Han ville gjerne løpe, og Cita løp etter.


Søndag tok vi en morgentur langs stranda (ikke så tidlig som i ukedagene!),og  da hentet Cita pinne i vannet 2 ganger - svømte og greier - helt på eget initiativ.


To bilder fra temakvelden i Porsgrunn.
 
Cita på hjemmesiden til Retriverklubben Telemark!
 
Strandtur 06.30!
Flott vær i forrige uke på Omrestranda!
 
Ingen ting er bedre enn å ha stranda for seg selv. Cita vil gjerne sjekke at mor er med..før hun løper og snuser videre...
Kaisa ville gjerne leke med Citas leker. Denne bamsen er forresten fra Husbakken!
 
Mor og datter - de er da litt like! Se hvem som har leken...
 
Mor Kaisa vil gjerne også kose, selv med litt mindre pels, og fortsatt litt patter...
 
Mor og datter i "sitt". Cita er akkurat her flink til å holde fokus!
 


God og sliten etter masse besøk på lørdag.