lørdag 6. juli 2013

Valpekurs Dag 1.

 
Da har Cita vært på valpekurs med mor og AM. Cita har i to dager nå hatt minimal matlyst, og sovet og sovet. Så det var kanskje ikke helt opptimalt å dra på valpekurs idag, men dato for kurs kan en ikke velge.
 
Vi har vært på kurs med Lydig.no. Det var ikke så mange å velge i om sommeren, og dette virket greit.
Det var bare 4 hunder på kurset, så vi fikk god oppfølging. Cita var den yngste,den eldste var 4 mnd. Det var Elghund, en Breton og en Goldendoddle, alle hanner. Dette skremte ikke Cita. Hun var nyskjerrig, voffet litt, men la seg også fort ned hvis hun skjønte at hun var underlegen. Spennende å se henne med andre valper , - som ikke er søsknene hennes. Tror hun kom godt fra dette møte. Og imorgen møtes vi igjen.
 
Hva lærte vi med Cita:
-  ha godbit - gå bakover 3 skritt - sitte - godbit. Dette er jo Cita god på fra før.
- ha godbit - gå bakover - rundt mot høyre - sitte på siden av føreren - godbit. Cita lærte fort, men ble etterhvert trøtt og ikke sulten nok på godbit
- ha godbit - gå bakover - rundt mot høyre - sitte ved siden av fører - fører reiser seg og får øyekontakt - hunden venter - godbit
- ha godbit - gå bakover - sitte - gå tre skritt framover - sitte - godbit.
- lukte på godbit - bli holdt av kursholder - fører løper litt fram - setter seg og roper på hundet - hunden kommer
- samme som over , men nå skulle hunden - gå rundt -og sitte. Da var Cita sliten, ville bare ligge i ett hull som hun hadde gravd.
 
Eierne fikk stille spørsmål, og kursholderne hadde endel tips. Det meste går vel ut på å være konsekvent. Enten det er dotrening, ikke hoppe, klippe klør, gå pent i bånd ol. Mange repetisjoner, mye ros, men også korreksjon - selvfølgelig ikke hardhendt,men bestemt når dette er nødvendig.
 
Kursholder hadde ikke så mye til overs for Klipper - trening. Noe jeg synes er greit, virker som dobbelt arbeid (selv om det sikkert kan fungere for noen...)
 
Mye å lære, god dag, med en hund som verken hadde matlyst, og var litt trøtt. Men absolutt nyttig, og litt gøy !
Imorgen møtes vi fra formiddagen, kanskje Cita er mer opplagt da.
 
 
Nytt sovested
 
 
 
På valpekurs
 
Cita begynte å bli sliten
 
Hadde tilslutt ikke lyst på godbit , pølse eller fiskekake
 
 En likesinnet Goldendoddle - som også likte å grave hull og legge seg oppi